Хванаха двама крадци, единия известен като Уле
Хванаха двама крадци, единия известен като Уле / netinfo

   Двама крадци на вещи, бижута и пари са установили  и задържали кюстендилски криминалисти. 48- годишен мъж, известен с прякора си "Уле", е проникнал в къща на ул. “Даскал Димитрий” в Кюстендил, около 11, 30 ч. вчера. Той е влязъл през незаключена врата и е откраднал телевизор и радиокасетофон. Два часа по-късно е установен в кв. “Изток”, вещите са открити и иззети. "Уле" е известен на полицията като извършител на множество кражби, осъждан е, изтърпените от него присъди  надвишават 20 години.

  По същото време, докато извършвали оперативно издирвателните си мероприятия в квартала, полицаите открили и задържали, и 31-годишен мъж. Предния ден той е откраднал 550 лв., видеокамера, накити и килим от къща на ул. "Антим Първи". Вещите са иззети, парите – похарчени.

  Двамата мъже ще останат в ареста на РПУ – Кюстендил 24 часа. Работата по двата случая и изясняването на  съпричастността на задържаните, и към други извършени престъпления продължава.

              Вчера в РПУ – Дупница е заявена кражба на телефонен кабел от шахти в с. Крайници. РПУ – Дупница работи по установяване на извършителите, съобщават от ОДП- Кюстендил.