Христо Пенов не даде шанс на конкурентите си
Христо Пенов не даде шанс на конкурентите си / Дарик- Кюстендил

Пилотът на картинг клуб "Кюстендил" Христо Пенов спечели и двата манша в клас Mini от 5- тия кръг на Републиканския шампионат по картинг, който се проведе на писта "Пауталия". След като спечели полпозишън в квалификацията, Христо бе най- бърз и в двата манша от надпреварата. Втора в класирането е Лора Христова, а трети завърши Николай Петров. Досегашният лидер в генералното класиране Алекс Златанов финишира на 8- мо място. Кюстендилският пилот е на крачка от трета поредна шампионска тила, след като бе №1 в Академията за млади пилоти и клас Mini BG.

Христо Пенов не даде шанс на конкурентите си
netinfo

Максим Харалампиев спечели съботното състезание в клас Mini BG. Втори завърши Любомир Малкочев, а трети Михаил Ангелов. Ангел Валентинов бе най- бърз в неделя. Втори завърши Харалампиев, а трети остана Паоло Христов.
Владимир Арабаджиев отново бе №1 на писта "Пауталия" в клас KZ2. Той изпревари Александър Стоев и Павел Лефтеров.

Христо Пенов не даде шанс на конкурентите си
netinfo

Симеон Симеонов победи в съботното състезание в клас Rotax Junior. Втори завърши Иван Влъчков, а на трето място бе Стивън Данев. Иван Влъчков стана победител в надпреварата в този клас в неделната надпревара. Симеон Симеонов финишира с второ време, а трети бе Юлиан Серафимов.
В клас Rotax Max също имаше два кръга на кюстендилската писта. В събота най- бърз беше Васил Коларов, пред Божидар Печев и Александър Цветанов. Цветанов победи в 10 кръг в неделя, като изпревари Коларов и Печев.
Най- вероятно и последният кръг от Републиканския шампионат по картинг ще бъде в Кюстендил, като ще се кара в обратната посока на пистата. Трасето на "Пауталия" е №1 в страната.