Христо Пенов е републикански шампион по картинг
Христо Пенов е републикански шампион по картинг / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил
Шампионът по картинг Христо Пенов и треньорът му Тошо Аначков
67130
Шампионът по картинг Христо Пенов и треньорът му Тошо Аначков
  • Шампионът по картинг Христо Пенов и треньорът му Тошо Аначков

Христо Пенов стана републикански шампион по картинг в клас "Mini". Състезателят на картинг клуб "Кюстендил" кара тактически правилно на последния кръг в Хасково и спечели нужните му точки, за да заеме първото място в генералното класиране. Христо Пенов е само на 9 години и половина, като е най- малкият в неговия клас, в който се състезава за първа година. Той е ученик в 3- ти клас на 1- во ОУ "Св. Св. Кирил и Методий".
"Както се казва, апетитът идва с яденето. В началото на сезона имах цел Христо да финишира в тройката, но след първия старт видяхме, че можем да преборим конкуренцията и работихме много сериозно. В Хасково беше много нервно. Първо мотора отказа да работи по време на обиколката за загрявка и трябваше да реагираме с баща му Влади и механика Вальо светкавично преди старта. Христо бе ударен- случайно или не в първия манш, но успя да продължи и да финишира трети. Седнахме, мислехме стратегията, изчислихме точките, които ни трябват и решихме да кара последен във втория манш, защото му трябваше просто да завърши, и Христо спази тактическите указания", разказа щастливият треньор Тошо Аначков.
Христо Пенов приема вече поздравления от съучениците си, но не и от съперниците си, които трудно преглъщат факта, че ги е победил. Христо спечели Академията за млади пилоти през 2011 г., а през 2012 стана републикански шампион в клас "Mini BG".
Догодина кюстендилецът ще кара отново в клас "Mini", като целта ще е защита на титлата. В плана влиза и участие в кръг от Югоизточния европейски шампионат по картинг.
Мечтата на Христо Пенов е да стане рали пилот.