Хората от Джерман: Не искаме депо, Община Дупница да намери друг терен
Хората от Джерман: Не искаме депо, Община Дупница да намери друг терен / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил

Жителите на с. Джерман ще присъстват на сесията на 2- ри декември, за да заявят категоричната си позиция, че няма да допуснат в землището на населеното им място да се изгражда депо. Община Дупница да намери друг терен, заявиха джерманци.
„Защо за последните 5 години общината не намери друг алтернативен терен, а продължава да слага в сметките си и терена в с. Джерман", това си задаваха като въпрос хората в с. Джерман, които проведоха среща, за да обсъдят бъдещите си действия.
Своята подкрепа за каузата на джерманци заяви народният представител д-р Иван Ибришимов: „Тук съм, за да засвидетелствам своята подкрепа, това нещо което е замислено да не се случи. До момента с нашите позиции, на мен и други колеги от парламентарната група сме помагали и съдействали всички положителни разрешителни режими за тази инвестиция да не се случват, така ще бъде и занапред. Аз съм готов в духа на конструктивния диалог да съдействам и да бъда парламентьор, за срещи между представители и на други общини, и други населени места от нашата община, за диалог и намиране на друг подходящ терен за тази инвестиция. Не може да се върви на инат", каза депутатът.
Сред присъстващите на срещата в с. Джерман беше и д-р Пламен Соколов, общински съветник от местния парламент. Пред джерманци заяви, че той и хората около него няма да подкрепят силово решение.