/ Маргарита Петрова
Закриха „Седмицата на гората“ в Дупница със засаждането на 50 фиданки в парк „Рила“ за всяко новородено от началото на годината.

Инициативата е на РДГ-Дупница и община Дупница. Част от родителите дойдоха лично и с децата си, за да засадят фиданките, а за тези, които не успяха растителните видове ще засадят от РДГ.

Гора на новородените в парк Рила
Маргарита Петрова

На всяко дърво има табелка с името на бебето, така когато станат големи, децата ще знаят кое е тяхното. Родителите приветстваха идеята и споделиха, че ще разкажат на децата си за тази кампания и ще им покажат за кое дърво да се грижат.

Подобна кампания най-вероятно ще се случи и през септември, за да бъдат засадени дървета и за бебетата, които ще се родят дотогава.

Гора на новородените в парк Рила
Маргарита Петрова

Гора на новородените в парк Рила
Маргарита Петрова

Така наречената „гора на новородените“ се намира в парк Рила, над терена с масите за тенис. Всички получиха и родословно дърво, както и информационни материали свързани с поддържането и опазването на зелената система.

Различните видове дървета, които бяха засадени ще бъдат отглеждани от екоотдела на Общината, както и от самите родители, които ще се грижат за тях.
Дарик- Кюстендил