/ СКГ Велбъжд
Голям успех постигнаха три състезателки на кюстендилския клуб по художествена гимнастика Велбъжд на квалификациите за най- силната категория- “Елит”.
Цветозара Миленкова се класира на престижното 3-то място при девойките младша възраст.

Нилана Колевска също влезе в топ 10, тя е на 9-то място. Конкуренция при девойките младша възраст бяха 65 гимнастички, най- добрите от всички клубове в страната. В категория Елит влязоха най- добрите 30.

Нилана Колевска
СКГ Велбъжд
 

“И Цвети и Ниланка са първа година при девойки младша възраст, където са момичета родени 2007 и 2006 година и играха много силно и стабилно”, каза президентът на клуб Велбъжд Валя Машова. Тя е личен треньор на Нилана Колевска. Цветозара Миленкова се подготвя от Весела Николчова.

Цвети и Нилана
СКГ Велбъжд
 

Много силно се представи и Даяна Димитрова, с треньор Валя Машова, при девойките старша възраст. Тя се класира 18-та от 85 гимнастички, които се бореха за място сред първите 20.

Даяна Димитрова
СКГ Велбъжд

Четвърта се класира бившата състезателка на Велбъжд, а сега на Левски - Леонор Божанова, която се подготвя от Нешка Робева.
 
10 места в категория Елит на девойки старша възраст са запазени за състезателките от националния отбор, сред тях и кюстендилката Вая Драганова, която сега се подготвя от Марияна Памукова в Левски- Триадица.
 
Дарик- Кюстендил