Глоби и актове на жители на  селата Пиперево и Самораново
Глоби и актове на жители на селата Пиперево и Самораново / Маргарита Петрова,Дарик радио

Глоби и актове на жители на Пиперево и Самораново наложиха от контролното звено към община Дупница заради нарушения. За това информираха от администрацията.

Заради незаконно рязане на дърва ще бъде санкциониран жител на с. Пиперево, а акта е между 50 и 5000 лв. съгласно Наредба за изграждане и опазване на зелената система на територията на община Дупница. Размера ще бъде определен от кмета на общината. Сигнала до контролното звено е подаден от кмета на с. Пиперево, Утеха Маноилова.

Жител на селото пък й подал сигнал, че нарушителя е навлязъл в чужда собственост и реже дърва. По думите на кмета на селото той се е държал агресивно, поведението му е такова в последните години, но никои не е предприел нищо срещу него. След сигнала до контролното звено са предприети необходимите мерки.

Пореден акт на стойност 100 лв. съгласно Наредбата за отглеждане на домашни животни, птици и пчелни семейства на територията на общината, пък бе съставен на жител на село Самораново. Санкцията е във връзка с отглеждането на по-голям от допустимия брой животински единици, без нужните условия. Преди налагането на санкцията, му е направено предписание от Комисия назначена със заповед на кмета инж. Методи Чимев на 04.08.2016 година за изпълнението им в 30-дневен срок. Повторната проверка е установила, че предписанията не са изпълнени.