Главата на арменската църква в България и известен професор ще работят за кюстендилската минерална вода
Главата на арменската църква в България и известен професор ще работят за кюстендилската минерална вода / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Негово високо преподобие Абгар Овакимян , архиерейски наместник Арменската апостолическа църква в България пристигна в Кюстендил. Той гостува в Стримон Спа клуб. Поводът за визитата му е среща с арменския професор Ашот Хачатрян, който разработва съвместни здравни програми със собственика на хотела Иван Лесев.

Главата на арменската църква в България и известен професор ще работят за кюстендилската минерална вода
netinfo

Архиерейският наместник бе посрещнат от собственика на хотела Иван Лесев, управителя Деян Дичев по стар български обичай с питка с мед, под звуците на народна музика.
В Кюстендил съм за първи път, но знам за историята на града, че императори са се лекували тук, с минералната вода. Когато ме назначиха в България, разгледах и се поинтересувах от всички минерални източници в България- Велинград, Хисар. Нашите съотечественици са лятото на море, а в другите сезони могат да са в оздравителен център като този в Кюстендил", каза пред Дарик Негово високо преподобие Абгар Овакимян.
Проф. Ашот Хачатрян работи в Международната академия за здраве в Новосибирск, Русия. Той е академик в Европейската академия на естествените науки, Нюйоркската академия на науките и Руската академия на медико- техническите науки. Професорът е заслужил изобретател на Русия.
„Целта на моята визита е научно сътрудничество с медицинския център „Медбио плюс"- Габрово и филиала в Кюстендил, за профилактика и лечение на различни труднолечими заболявания- хипертония, диабет, бронхиална асма, алергии, различни жлъчни заболявания и др. Правим съвместни проекти, в които са включени мой авторски програми и тези на г- н Лесев", коментира проф. Хачатрян.

Главата на арменската църква в България и известен професор ще работят за кюстендилската минерална вода
netinfo

„Медицинският ми център от доста време работи по въпроса на лечението на хроничните заболявания. Кюстендил е идеалното място за това. Минералната вода е уникална. Такива води се срещат изключително рядко в света и е с изключителен потенциал. След внедряването на неговите технологии за обработка на точно тази вода ще се получат уникални резултати. Нашата цел е да подпомогнем организма по природосъобразни методи да се справи сам със заболяването. Организмът ни е уникален, най- свършеното нещо в природата. Нашата цел е да създадем всички предпоставки, той да се справи сам със заболяванията, премахвайки причините за тях", каза пред Дарик и собственикът на Стримон Спа клуб Иван Лесев.