Гладиатор, чист двор и река за учениците от две училища
Гладиатор, чист двор и река за учениците от две училища / Влади Владимиров

Нова зона за отдих и спорт е оформена в двора 5- то ОУ "Христо Ботев" и Спортното училище. Купен е "гладиатор", поставена е маса за шахмат и карти, а с помощта на родителите са инсталирани успоредка и висилка.

383 ученици, 46 учители, 15 души непедагогически персонал и 38 родители реализираха проект "Обичам природата- и аз участвам", финансиран с 5 000 лв. от програма ПУДОС. В резултат са почистени 10 дка край коритото на река Банщица, 2 дка от училищния двор са залесени и затревени.

"Гладиатор", чист двор и река за учениците от две училища
netinfo

"Бих пожелала на всички да се възползват от новата зона за спорт на открито, но и апелирам и към децата от съседните квартали да я пазят", заяви директорът на 5- то ОУ Искра Владимирова. Тя изрази възмущението си от състоянието на реституиран, частен имот, до източната част на двора на училището. "Децата откриха там какво ли не. Той е превърнат в сметище от хората живеещи в съседните блокове", допълни Владимирова.

Осмокласниците- Алекс, Иво и Георги демонстрираха възможностите на част от спортните уреди. Децата бяха категорични, че изхвърлят боклука разделно в цветните кофи за смет в училището.

Основен принос за разработването на проекта има клуб "Екология и здраве" в 5- то ОУ, с ръководител Василка Кръстева.

"Гладиатор", чист двор и река за учениците от две училища
netinfo