Гимнастички на Велбъжд пробиха и при ансамблите
Гимнастички на Велбъжд пробиха и при ансамблите / netinfo

Отборът-девойки старша възраст на „Велбъжд" се класира на 5- то място на Държавното първенство за ансамбли. Особено сме горди и щастливи с нашия отбор, в състав : Ивана Карамфилова, Андреа Карамфилова, Надежда Георгиева, Ралица Йорданова и Надя Страхилова, с треньор Валя Машова", каза президентът на клуба Блага Шишкова.

Гимнастички на "Велбъжд" пробиха и при ансамблите
netinfo

Ансамбълът на „Велбъжд" остави много елитни клубове след себе си.
Девойките старша възраст играха съчетание с 3 обръча и 2 топки. Шампион стана „Левски Триадица", със сбор от 25.000 точки, пред „Левски"- с 24.400 точки и „Академик"- София- с 21.225 точки.

Сред най- добрите 6 са също „Левски-Илиана"- с 21.200 точки, „Велбъжд"- Кюстендил- с 20.600 точки и „Тракия"- Пловдив- с 20.300 точки. Сред съдиите бе и Блага Шишкова.
„Това класиране показва, че нашият клуб е сериозен конкурент и в ансамблите, както на клубовете от страната, така и на софийските и, че в скоро време можем да очакваме и медали", коментира президентът на „Велбъжд".

Гимнастички на "Велбъжд" пробиха и при ансамблите
netinfo

Блага Шишкова допълни, че ансамблите- жени и девойки младша възраст са допуснали непредвидени и случайни грешки, които са ги извадили от първата осмица.
При жените участваха: Десислава Илиева, Мелани Кръстева, Мирослава Александрова, Елена Близнакова и Калина Кукова.
При девойки младша възраст-Снежана Митова, Михаела Георгиева, Василена Тодорова,Гергана Котларска,Ваяна Тихомирова и Илиана Гаминчева.
Треньори на ДМВ са Валя Машова и Габриева Бурнарзка, а на Жени - Габриела Бурназка.