ГЕРБ сочат лъжите на новата тройна коалиция
ГЕРБ сочат лъжите на новата тройна коалиция / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Тройната коалиция в Народното събрание, която подкрепя правителството на Пламен Орешарски дава на заден ход по много от предизборните си обещания, обявиха на пресконференция депутатът и областен координатор на ПП ГЕРБ Кирил Калфин и общинският председател на партията в Дупница Емил Гущеров.
"Управляващите се отказват от неща, които обещаваха смело и безотговорно. Казаха, че ще отменят данъка върху лихвата от депозити, а преди ден премиера заяви, че данъка остава, защото бюджета не може да се лиши от тези приходи. Обещаха детски надбавки от по 50 лв. за всяко дете, без подоходен критерий. Сега не се знае ще се увеличат ли детските, а подоходния критерий остава. Ние гласувахме да отпадне тавана за пенсиите от 01.01.2014 г., управляващите сега казват, че тавана остава", коментира Кирил Калфин.
Друго обещание на БСП бе да бъдат открити 250 000 работни места. Те не само, че не се откриват, а се закриват и примери за това са ТЕЦ- Бобов дол и мините в региона.
"Близо 200 души от ТЕЦ-а бяха съкратени, а заплатите на останалите на работа бяха намалени със задна дата от юли с 300- 500 лв. Хората ги е страх да говорят, защото се страхуват за работните си места. Съкратиха се и хората работещи в депо в Дупница към Министерството на транспорта, в т. нар. "възстановителен влак". След края на изборите в Дупница, местните лидери на БСП ни обвиняваха в какво ли не. Оказа се, техният общински председател не си спомня вече кой му е казал и какви са нарушенията", заяви Емил Гущеров. Той даде и пример за увеличаване на бюджетния дефицит, с отпускане на 3, 6 млн. лв. на федерацията по мотоциклетизъм, защото тя ги дължи на една банка, зад която стоят хората, които управляват всъщност страната.
ГЕРБ ще внесат вот на недоверие за цялостната политика на правителството на Орешарски. "Работят на парче. Инвестициите в страната намаляват, няма приходи, правят нови разходи. Изключително недалновидна политика, с която се само кърпят дупки, за да се удължи живота на това правителство", каза още депутатът Кирил Калфин.