ГЕРБ предложи омбудсмана Васил Иванов за председател на РИК- Кюстендил, БСП- изненадани
ГЕРБ предложи омбудсмана Васил Иванов за председател на РИК- Кюстендил, БСП- изненадани / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил
Иван Каракашки за предложението Васил Иванов да оглави РИК- Кюстендил
92299
Иван Каракашки за предложението Васил Иванов да оглави РИК- Кюстендил
Михаела Крумова: Васил Иванов е експерт и няма законови пречки да ръководи РИК- Кюстендил
  • Иван Каракашки за предложението Васил Иванов да оглави РИК- Кюстендил
  • Михаела Крумова: Васил Иванов е експерт и няма законови пречки да ръководи РИК- Кюстендил

Общественият защитник за община Кюстендил, Васил Иванов е единственото предложение за председател на РИК- Кюстендил, стана ясно след проведените днес консултации при областния управител Виктор Янев. Иванов е предложение на ПП ГЕРБ. БСП- Лява България предлагат за секретар на комисията Симеонка Манова.
Партиите не постигнаха съгласие за състава на РИК, заради спор от "Атака", ДПС и Реформаторския блок за заместник- председателското място. Номинирани са Иван Мишков, Александра Колева и Любомир Стоилков. Крайното решение ще е на ЦИК.

ГЕРБ предложи омбудсмана Васил Иванов за председател на РИК Кюстендил БСП изненадани
netinfo

Лидерът на БСП- Кюстендил Иван Каракашки, не скри изненадата си, от предложението на ГЕРБ за председател, в лицето на местния омбудсман Васил Иванов.
"Това не е добър ход, той е надпартиен и да се яви като предложение на политическа партия, не е добре. Той беше председател на ОИК на последните местни избори, тогава явно е помогнал на кмета г- н Паунов за избирането му. След това нещата явно са му върнати, под формата на общински омбудсман и сега, тъй като изборите са решаващи, явно пак са активизирали не Васил Иванов- юристът, а общественият защитник на хората от Кюстендил, да бъде представен за председател на РИК от името на ПП ГЕРБ", коментира Каракашки.

ГЕРБ предложи омбудсмана Васил Иванов за председател на РИК Кюстендил БСП изненадани
netinfo

Председателят на Общинския съвет в Кюстендил, Михаела Крумова, която представлява ГЕРБ на консултациите бе категорична, че няма законови пречки и ограничения Васил Иванов да е председател на РИК.
"Преди да го предложим сме направили консултация с ЦИК, становището им е, че няма ограничения съгласно Изборния кодекс, просто трябва да излезе в служебен отпуск, не може са съвместява двете длъжности. Той несъмнено е доказал своите качества и умения. Предлагаме и Константин Дингозов за член на комисията, който също участва в изборни комисии от години и е доказал качествата си. Това са надпартийни предложения. Предлагаме ги като експерти, те не са членове на ПП ГЕРБ. Предлагаме експерти в изборното законодателство, за да няма съмнения за манипулации на изборите", заяви Михаела Крумова.

ГЕРБ предложи омбудсмана Васил Иванов за председател на РИК Кюстендил БСП изненадани
netinfo

Все още не е ясно къде ще заседава РИК- в сградата на община Кюстендил, където бе комисията за президентския вот и националния референдум или в сградата на Областната управа?