ГЕРБ дари 3000 лв. за къщата-музей на Владимир Димитров-Майстора
ГЕРБ дари 3000 лв. за къщата-музей на Владимир Димитров-Майстора / netinfo

Депутатът Валентин Микев връчи сумата от 3000 лв. на кмета на село Шишковци Климент Терзийски. Парите са предназначени за ремонтни дейности на къщата-музей на Владимир Димитров-Майстора.

"Преди две седмици при откриването на новия паметник на Владимир Димитров-Майстора вицепремиерът Цветан Цветанов обеща ГЕРБ да направи първото дарение за къщата-музей. Удоволствие e, че сега имаме възможност да изпълним това обещание и да дарим пари за най-належащото", заяви депутатът от ГЕРБ Валентин Микев. Той обяви, че в близките дни ще отидат до къщата на Майстора с етнограф и строителен специалист, за да се види какво трябва да се направи за възстановяването й.

"Аз съм приятно изненадан. Искам да благодаря от мое име и от името на жителите на Шишковци. Впечатлен съм от бързата реакция на ГЕРБ. Аз вярвам, че ще може да направим къщата-музей такава, каквато трябва да бъда за един велик българин и велик художник", обяви кметът на Шишковци Климент Терзийски.

Последният ремонт на къщата-музей на Владимир Димитров-Майстора е от 1986 г. "Отвън е в добро състояние, но вътре е необходим цялостен ремонт. Искаме да я възстановим в старинния стил, в който е била", каза още Терзийски.

"След като се разбере колко точно пари са необходими за ремонта, ще потърсим съдействието и на министъра на културата за осигуряване на още средства", информира областният управител Любомир Анче

ГЕРБ дари 3000 лв. за къщата-музей на Владимир Димитров-Майстора
netinfo