Ген. Атанасов за Станишев и Първанов: Глутницата се е скарала за плячката
Ген. Атанасов за Станишев и Първанов: Глутницата се е скарала за плячката / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Кукла на конци, нарече генерал Атанас Атанасов, премиерът Пламен Орешарски. България не е имала такова правителство, от наемници, коментира Атанасов на пресконференция на Реформаторския блок в Кюстендил. Той бе категоричен, че ГЕРБ са конкуренти и реформаторите не са тяхна патерица.
Генерал Атанасов определи ДПС като етническа партия, но и мафиотска структура. „Нашата цел е да разбием модела с обръчи и порции. Българските турци се държат в икономическа зависимост. 30% от парите от обществените поръчки се носят в сараите. В момента шестаците са на власт, а първаците са много недоволни. Глутницата се е скарала, заради плячката. Няколко обръча около Първанов бяха изхвърлени да получават обществени поръчки", заяви в Кюстендил Атанас Атанасов. Той даде пример с Богомил Манчев, който бе отстранен от енергийния пазар. Манчев е близък до Първанов, а сега „Станишев и Доган внедриха схема за крадене", допълни генерала.
„Не съм сигурен коя част е по- силна, на Станишев или на Първанов. Хората около Първанов и Румен Петков държат 7- 8 области", коментира и Найден Зеленогорски от Движение България на гражданите.