Футболният отбор на ПМГ, 5- 7 клас е трети в България
Футболният отбор на ПМГ, 5- 7 клас е трети в България / ПМГ

Отборът по футбол на ПМГ, 5- 7 клас спечели бронзовите медали, по време на финалите от Ученическите игри по футбол, които се проведоха в Сливен.
При изтегления жребий, отборът на ПМГ "Професор Емануил Иванов"- Кюстендил попадна в група „А".След изиграните 3 срещи футболистите, водени от учителя по физическо възпитание и спорт Силвия Танева, се класира първи в групата, като победиха 17 ОУ София с 3:2; СОУ "Никола Вапцаров"-Сливен с 9:2 и СОУ"Христо Ботев"- Разград с 3:2.
На полуфиналите отборът на ПМГ отстъпи пред СОУ"Васил Левски"- Ловеч с резултат 2:4.За третото място кюстендилци надиграха със 7:6 отбора от София.


"Колективна игра,технически умения и тактика, това е тайната на успеха ни.

Футболният отбор на ПМГ, 5- 7 клас е трети в България
netinfo
Изпревариха ни футболните школи на "Ботев"- Пловдив и "Литекс"- Ловеч, но победихме софийски тим и деца от школата на "Лудогорец", каза за Дарик Силвия Танева, която благодари на децата.
Състав от ляво на дясно / на снимката /:Мариян Дамянов;Александър Спиров; Калин Стойнев;Мартин Борисов;Драгомир Стоянов;Николай Замярков;Христо Панов;Даниел Шукалски.
Седнали от ляво на дясно: Никола Кирилов;Никола Димитров;Марио Евтимов;Виктор Стоянов;Бранислав Сребранов;Росен Паргов;Николай Стоймиров;Константин Миленков. Капитан- Калин Стойнев / с купата /.

Баскетболният тим на ПМГ се класира на 10 място на финалите в Ботевград, за ученици 8- 10 клас.