Кирил Мицов
Кирил Мицов / Дарик-Кюстендил
Трима български треньори по футбол, сред които и Кирил Мицов от Велбъжд- Кюстендил, ще участват този уикенд в курс за първо ниво на Coerver Coaching в Италия. Другите двама са Милен Гаджев - директор на школата на Олимпия ФК и треньор на набор 2004/2005, и  Данаил Иванов- треньор в Олимпия ФК и бивш футболист на Велбъжд.

Данаил Иванов
Личен архив
 

Младите специалисти летят за Рим в края на седмицата и там ще бъдат обучавани 2 дни от създателя на Coerver Coaching- Алфред Галустиан. 
 
Философията му е съсредоточена в обучението на младите футболисти за съвършен контрол на топката, игра в ситуация 1 на 1, създаване на креативни и инициативни състезатели и т.н. 
 
Програмата e създадена през 1984 г. и до днес се прилага в много европейски тимове на най–високо ниво. Доказани треньори като Жерар Улие, Висенте дел Боске, Лиъм Брейди и други се изказват ласкаво и препоръчват системата на Coerver да се приложи в тренировъчните занимания.

Българските треньорите са ентусиазирани да попият знания и да започнат умело да ги прилагат в своите тренировки, а и да разпространят новостите и по нашите терени, информира сайта Viasport.bg.
Дарик- Кюстендил