Футболен турнир и кът на будителите в Спортното училище
Футболен турнир и кът на будителите в Спортното училище / netinfo

Кът на народните будители с материали изработени в часовете по изобразително изкуство подредиха учениците на Спортно училище “Васил Левски”- Кюстендил. Идеята да покажат таблото днес е с цел настроението от празника на будителите да  продължи през цялата седмица, обясни директорът Илияна Шопова.

На таблото учениците са пресъздали символите на книжовността, просветата и науката, преплитайки ги с тези на олимпийското движение. “Наред с буквара, стои и факлата, пренесла олимпийския огън от игрите в Москва – 1980 год. Огънят тогава е преминал през нашия град, носен от Георги Боцев, преподавател в спортното училище”, каза за Дарик Шопова .

За втора поредна година  започва и вътрешен турнир по футбол за учениците от интерната в “Спорт палас”. В него ще вземат участие 5 отбора, които ще спорят за първото място в схема всеки срещу всеки. Срещите ще се провеждат всеки ден от 18.30 часа на игрището в двора на спортното училище. За победителите са предвидени награди от училището и лично от възпитателя Васил Димчев, чиято е и идеята за организиране на турнира.