Футболен дуел с марка Велбъжд. Марек бие и пада
Футболен дуел с марка Велбъжд. Марек бие и пада / netinfo

  Увеличаване на сумата, която получава детско- юношеската школа на ПФК "Велбъжд- Кюстендил" от общината иска президентът на клуба Валери Ненов. Комисията по спорт и младежки дейности към ОС, на която Ненов е председател, е приела предложеното увеличение на помоща от 36 на 50 хил. лв.

  Според Ненов, другия футболен клуб "Велбъжд" трябва да остане със субсидия от 36 000 лева. "Разходите на нашия клуб са по- големи, предвиждаме и създаването на дублиращ отбор за следващото първенство, за да обиграваме юношите", заяви за Дарик радио Валери Ненов.

  "Настоявам да бъде запазена досегашната практика, двата клуба трябва да получат еднаква помощ от община Кюстендил. Школата на ФК "Велбъжд" е по- добра и по- голяма", коментира пред Дарик президентът на аматьорския клуб Емил Велинов.

  Футболистите на "Марек"- Дупница загубиха с 3:1 контролната среща с "Беласица"- Петрич. Голът за дупничани отбеляза Ради Иванов, срещата се игра на терена в село Марикостиново. Следващата проверка на "Марек" е срещу "Славия" в София.

  Волейболистите на "Марек Юнион Ивкони" победиха с 3:0 гейма шампиона "Левски Сиконко". Дупнишкият отбор е единствения успял да победи сините, водени от националния селекционер Мартин Стоев, в първенството от НВЛ и то два пъти, и в София, и в Дупница. След 9 кръга при мъжете, водят "Лукойл Нефтохимик" и "Левски Сиконко", следвани от "ЦСКА", и "Марек Ивкони".