Фурор на клуб Тонус на Националния турнир
Фурор на клуб Тонус на Националния турнир / netinfo

Състезателите на спортен клуб по аеробика "Тонус"- Кюстендил се представиха отлично на Националния турнир по спортна аеробика за деца,юноши и девойки, с домакинството на Боровец. Те спечелиха 3 сребърни и 2 бронзови медала.
"Силен старт и още по- силен финал на състезателната година за СК
"Тонус". Получихме адмирации от главния съдия за хореографиите на съчетанията и поздравления за големия напредък на клуба от Йорданка Благоева- председател на Съюз по аеробика", коментира за Дарик президентът и старши треньор на кюстендилския клуб Галя Миткова- Миладинова.
Пълен триумф за националният състезател Габриела Ковачка. Тя се класира на второ място, индивидуално, при девойките 15-17 години. Сребърен медал и за смесената двойка Светлина Велинова и Мартин Ковачки, във възрастовата група 9-11 години. Мартин завоюва още едно сребърно отличие, индивидуално, при момчетата.
Приятна изненада поднесе другата смесена двойка на Кюстендил, Ани Начева и Кирил Карамфилов спечелиха бронзов медал, при 9- 11- годишните. Амбициозният Кирил Карамфилов се класира на трето място и в индивидуалната надпревара.
Огромен напредък демонстрира Ванеса Карамфилова, която при много силна конкуренция завърши 14- та, при девойки-12-14 години. Светлина Велинова се представи много стабилно и в индивидуалната надпревара, при момичета 9-11 години, като завърши на 16 място.

Фурор на клуб "Тонус" на Националния турнир
netinfo

За първи път на Националния турнир имаше демонстрация на Правилника за категория "В", които влиза в сила от 01.01.2012 г. Това е ново начало за спортната аеробика в България, каза Галя Миладинова. "Тонус" участва с голяма формация от 5- ма състезателки: Илияна Илиева, Сияна Иванова, Изабела Николова, Андреина Василева и Марина Христова, във възрастовата група 11- 14 години.

"Благодарности на нашия съдия- Соня Александрова и на пом.треньора-Десислава Александрова, за всеотдайността и професионалното отношение, на родителите, които въпреки тежкото финансово състояние на клуба, намираха сили и средства, за да продължаваме напред", заключи старши треньорът на кюстендилският клуб по аеробика.