ФК Кюстендил победи в Жабокрът, гледаха над 250 фенове
ФК Кюстендил победи в Жабокрът, гледаха над 250 фенове / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Лидерът ФК "Кюстендил" спечели дербито на първия кръг от областна футболна група "Осогово", като победи с 1:2 "Септември" в Жабокрът. Мачът се игра пред над 250 фенове, които бяха оградили терена в Жабокрът. Ивайло Карамфилов откри резултата от дузпа за Жабокрът. Николай Йорданов и Иво Максимов обаче обърнаха развоя на мача до 1:2. Червен картон получи треньорът на ФК "Кюстендил" Юлиян Максимов, като поведението му ще бъде разгледано от Дисциплинарната комисия на Областния съвет на БФС- Кюстендил.
С непълен състав, със загуба стартира сезона третият в класирането "Струма"- Нов чифлик. Само 9 футболисти започнаха при гостуването на "Копие" в Копиловци, а го завършиха 8. Домакините се възползваха от това и спечелиха срещата с 5:1. Отборът на "Ботев"- Лозно взе 3- те точки при гостуването си на "Славия" в Граница. Вилизар Захариев и Кристиян Ненов бяха точни за Лозно, а Росен Каракашки се разписа за Граница / на снимката /.

ФК "Кюстендил" победи в Жабокрът, гледаха над 250 фенове
netinfo

Победи постигнаха тимовете на "Елешница"- Ваксево и "Сините извори"- Горна Гращица. Ваксево се наложиха над "Осогово"- Багренци с 1:4, като мача се игра на терена в Търновлак. "Сините извори" спечелиха срещу "Спортист"- Слокощица с 2:1.
Без победител завърши срещата между "Струмска слава"- Търновлак и "Руен"- Богослов- 1:1, като гостите играха с непълен състав.
ФК "Кюстендил" води в класирането на група "Осогово" с 34 точки, с 10 по- малко на второ място остава Жабокрът, а Нов чифлик има 23 т. Следват: Ваксево- 22, Горна Гращица- 21 и Лозно- 20 точки. Богослов и Слокощица имат по 17 т. Търновлак е с 13, а Копиловци с 10 т. На последните две места са Граница- 5 и Багренци с 3 точки.