ФК Кюстендил на полуфинал за Купата на АФЛ с Локомотив 1929-Мездра
ФК Кюстендил на полуфинал за Купата на АФЛ с Локомотив 1929-Мездра / Дарик- Кюстендил ,архив

ФК "Кюстендил" играе утре полуфинал за Купата на Аматьорската футболна лига. Водачът в областна група "Осогово" ще се изправи срещу "Локомотив"- Мездра в битка за финала- Двубоят е от 16, 00 ч. на стадиона в кв. "Обеля" в столицата.
Футболистите от Мездра елиминираха с 0:2 "Червен бряг", а кюстендилци надиграха с 1:0 "Балкан"- Варвара, в предишния етап за определяне на Зоналните участници в полуфиналите.

В другия полуфинал се срещат в Търговище отборите на "Орловец"- Победа, област Добрич и "Верея"- Стара Загора. "Орловец" отстрани "Силистра 2009", а "Верея" се справи с "Родопа"- Смолян.

Локомотив 1929 (Мездра) е временно спрян от участие в първенството на Северозападната "В" група, на 30 март 2013 г., заради санкция на ФИФА и неяснота относно наличието на приемственост между този клуб и отказалия се от участие след миналия сезон и бивш участник в "А" ФГ Локомотив (Мездра).

Санкцията е свързана именно с неизплатени задължения към играчи на този клуб. От страна на Локомотив 1929 (Мездра) е подадена жалба, пледираща, че този клуб и "старият" Локомотив(Мездра) не са свързани. До изчакване на окончателното произнасяне на ФИФА по случая мачовете на Локомотив 1929 по програма са отлагани, но отборът е включен и в жребия за 1/2 финалите за Купата на Аматьорската футболна лига, в която също все още участва.

На 18 април 2013 г. жалбата на Локомотив 1929 (Мездра) срещу първоначалното решение е окончателно отхвърлена от ФИФА и ЗС на БФС - Велико Търново е принуден да извади отбора от групата. Причината за това е, че преди началото на сезона Локомотив 1929 се е обединил с Локомотив. Резултатите му до този момент се зачитат, а на противниците му в отложените до окончателното решение на казуса и оставащите срещи до края на сезона се присъждат служебни победи с 3:0. Отборът бе един от лидерите във СЗ "В" група до момента.

От ФК "Кюстендил" са отправили питане, дали мач ще има? Отговорено им е от БФС, че полуфинала ще се играе, съобщи президентът на клуба Светослав Григоров.