ФК Бузлуджа отличи най-добрите си играчи. Радостин Велинов е №1 за 2009 г.
ФК Бузлуджа отличи най-добрите си играчи. Радостин Велинов е №1 за 2009 г. / netinfo

Радостин Илчов Велинов бе избран за футболист на годината във ФК "Бузлуджа"- Кюстендил. Наградата му връчи зам.- кметът на общината Виктор Янев. Алекс Здравков  е избора на съотборниците му за футболист на годината. За 4- та година с тържество преди Коледа от ФК "Бузлуджа" награждават най- добрите си спортисти. Клубът е създаден официално през 2006 година, като до момента има спечелени 11 купи.

ФК "Бузлуджа" отличи най-добрите си играчи. Радостин Велинов е №1 за 2009 г.
netinfo

По традиция бяха връчени и майтапчийски награди: най- усмихнат футболист, най- голяма уста, Том и Джери, сърдитко, плейбой, златен гипс, ковчежник на 2009. Част от футболистите получиха и поощрителни награди за упоритост в тренировъчния процес.

От тази година ФК "Бузлуджа" има и мъжки отбор, който участва в областна група "Осогово". Награди получиха: за голмайстор- Вергил Велгилов; за нападател- Веселин Котев; за полузащитник- Росен Димитров; за дебют- Бисер Десподов.

Росен Мирчев е фен №1 на клуба. Бившият футболист на ЦСКА Евгени Йорданов получи награда за примера, който дава на децата, за упоритостта в тренировките, независимо дали си на терена на плажа в Кюстендил или на стадион "Българска армия".

"Млад талант" на ФК "Бузлуджа" е Мариян Георгиев, Владислав Георгиев получи наградата за "феърплей", а Денислав Мицаков за "най- успешен дебют".

Радослав Димитров е вратар на 2009 година, Милен Христов- защитник, Радослав Велинов- полузащитник, Цветелин Якимов- нападател, а Ивелин Георгиев е голмайстора на клуба за тази година. Наградите им бяха връчени от Димитър Илиев, Евгени Йорданов, Владислав Стойков, Николай Георгиев, Светли Боянов, Пламен Петров.

ФК "Бузлуджа" отличи най-добрите си играчи. Радостин Велинов е №1 за 2009 г.
netinfo

Гости на тържеството бяха и футболистите на ФК "Бузлуджа", които вече играят за "Левски", ЦСКА, "Литекс" и в школата на Христо Стоичков в Етрополе.

За треньор на годината, под бурните аплодисменти на децата, бе отличен Николай Николов. Наградата му връчи председателят на Съдийска колегия- Кюстендил Огнян Пешев. "Чезето" взе приза и за "крилата фраза на годината", за репликата си- "Това е несериозно".

Голяма торта с името и герба на ФК "Бузлуджа" бе занесена като подарък за децата от Дома в Хисарлъка.

ФК "Бузлуджа" отличи най-добрите си играчи. Радостин Велинов е №1 за 2009 г.
netinfo