Злоупотреби във Финансово- счетоводна къща- Дупница
Злоупотреби във Финансово- счетоводна къща- Дупница / netinfo
Общинското дружество "Финансово-счетоводна къща" вече е заличено в Търговския регистър. Задълженията към НАП са разплатени от несъбрани до този момент вземания от клиенти на общинското дружество, които са били изисквани от ликвидатора Десислава Стойнева. Дружеството беше обявено в ликвидация в средата на миналата година, след като одитен доклад откри редица нарушения и злоупотреби в дейността на дружеството, освен това към този момент тогава, то е обслужвало само две училища, заради което отпада необходимостта от съществуването му.
На едно от заседанията на ОбС Дупница с решение беше освободена от длъжност, но не и от отговорност тогавашната управителка Иванка Терзийска. Само за няколко седмици за управител беше избрана Елисавета Симеонова, която обаче сама пожела да бъде освободена от поста, предвид състоянието на дружеството. Последната информация е, че е приключила предварителната проверка по сигнала за Финансово-счетоводната къща, подаден от председателят на ОбС Дупница Емил Гущеров.
Започнатото досъдебното производство е за изготвяне на документ с невярно съдържание. Текстовете касаят длъжностно присвояване на пари, вещи или други ценности, както и съставяне на документ с невярно съдържание.
Дарик- Кюстендил