Финал и полуфинал за отборите на Велбъжд на международния турнир в Банско
Финал и полуфинал за отборите на Велбъжд на международния турнир в Банско / Силвия Терзийска

Купа и второ място спечели детският футболен отбор на „Велбъжд", родени 2004 г. от международния турнир в Банско.Футболистите , с треньор Кирил Мицов стигнаха до финал, където допуснаха и единственото си поражение, от „Берое"- Стара Загора с 2:0.

„Велбъжд" бе в група с 6 отбора, по регламент „всеки срещу всеки". Кюстендилци победиха отборите на „Витоша 13" с 2:0, „Пирин" с 3:0 и „Банско" с 4:0. Завършиха 2:2 с тима на „Царско село".

„Отборът на „Берое" има 5 победи и е доста по- силен от останалите. Не успяхме да им се противопоставим, особено физически. Поздравявам всички 16 деца за играта им по време на турнира", каза треньорът Кирил Мицов.

Голмайстори са Любослав Любомиров, Димитър Терзийски, Самуил Димитров и Константин Йорданов. Детският отбор на „Велбъжд", родени 2004 г. ще играе в първенството Футбол 11, което започва в началото на октомври.

Вторият отбор на „Велбъжд", родени 2006 г., който участва в турнира в Банско, с треньор Николай Наков се класира на престижното 4- то място. Четири от децата, са родени 2007 г. В групата, кюстендилският отбор загуби само от „Ботев"- Пловдив с 5:2, като постигна победи над - „Банско" с 3:1, „Локомотив" /Сф/ с 4:3 и „Работнички" от Македония с 2:1. „Велбъжд" се класира на полуфинал, където отстъпи пред „Витоша 13" с 3:1. В спор за 3- то място, кюстендилци загубиха отново от „Ботев"- Пловдив.

„Всички деца играха и са много доволни. За пръв път участват в международен турнир и малко се притесниха. Голмайстори са Кристиян Даскалов, Дани Бацанов, Христо Въжаров, Димитър Христов, Василий Списиус и др., сподели Николай Наков.

Детският отбор на „Велбъжд", родени 2006 г. ще играят в първенството на Футбол 7.