Фармацевтичната колегия от Кюстендил е №1 в страната
Фармацевтичната колегия от Кюстендил е №1 в страната / Личен архив

Регионалната фармацевтична колегия в Кюстендил бе избрана за №1 в категорията "Регионална фармацевтична колегия на годината" от Българския фармацевтичен съюз. Наградата беше връчена от маг.-фарм. Тошко Йотов, председател на РФК- Бургас, колегията, която получи отличието през 2014 г. Регионалната фармацевтична колегия- Кюстендил е първата в страната, която въвежда за своите членове Европейската професионална карта.

Фармацевтичната колегия от Кюстендил е №1 в страната
netinfo

Седем фармацевти бяха удостоени с награда „Магистър-фармацевт на годината" в рамките на БФД 2015. Сред тях маг.-фарм. Вера Бераха от Регионална фармацевтична колегия Кюстендил. Тя е фармацевт с 58- годишен стаж, който се оттегля от професията. При награждаването, цялата зала, от около 700 души стана на крака, каза пред Дарик председателят на РФК- Кюстендил Евгения Димитрова. Тя поздрави колегите си за днешния професионален празник- Еньовден.

Фармацевтичната колегия от Кюстендил е №1 в страната
netinfo

Специален гост по време на Българските фармацевтични дни бе Президентът на Европейската фармацевтична група Дароу О'Лаулин от Ирландия, която членува във Фармацевтичната група на Европейския съюз /PGEU/ от 1964 година, а България и Българският фармацевтичен съюз стават редовен член на организацията след приемането ни в Европейския съюз през 2007-ма.