Фалшивите талони на таксита от Кюстендил са предмет на наказателно, а не на административно производство
Фалшивите талони на таксита от Кюстендил са предмет на наказателно, а не на административно производство / netinfo

  Няколко състава на Административен съд Кюстендил обявиха за незаконосъобразни заповеди на началника на КАТ "Пътна полиция". Таксиметрови шофьори подадоха 20 жалби срещу разпореждане да бъдат спрени от движение автомобилите им. Мотивът бе, че не отговарят на наредбата за таксиметрова дейност, в която има изискване таксиметровите коли да не бъдат по- стари от 5 години.

  Прокуратурата започна проверка, направени бяха графологични експертизи на регистрационните талони и бе установено, че има поправка върху датите на първа регистрация на автомобилите.

  "Това е предмет на наказателно производство, а не на административен контрол. В заповедта на началника на КАТ няма конкретни факти за нарушения и затова решенията на всички състави на Административния съд са еднакви", коментира председателя на Административния съд Галина Стойчева.

  Такситата остават спрени от движение, защото нито един от жалбоподателите не е оспорвал предварителното изпълнение на заповедта на началника на КАТ. Част от делата вече са във Върховен Административен съд.