Евродепутатът Преслав Борисов организира конкурс за ученическо есе
Евродепутатът Преслав Борисов организира конкурс за ученическо есе / Дарик радио,архив


Конкурсът е предназначен за учениците от 12-ти клас от училищата в Кюстендил, Силистра и Добрич, където са информационните офиси на евродепутата.
Победителите в конкурса ще бъдат поканени на двудневно посещение на Европейския парламент в Брюксел през месец март, където ще имат възможност да се запознаят със структурата и функциите на институцията и работата на нейните членове.

Темата, по която младежите трябва да пишат е: "Важно ли е според вас младите хора да гласуват на предстоящите европейски избори?"
"Целта на зададената тема е младежите да бъдат насърчени да се замислят за ролята, която играе участието им в предстоящите европейски избори. Надявам се голям брой ученици да участват, защото това за мен е определящо за гражданското им съзнание. От зададения въпрос също ще се разбере до каква степен младежите смятат, че случващото се в Европа рефлектира на тяхното ежедневие или обратно", коментира Преслав Борисов (ЕНП/ГЕРБ).

Най-добрите творби ще бъдат определени на базата на качеството на тяхната аргументация, оригиналност и умения за изразяване в писмена форма.

Младежите имат краен срок до 15-ти февруари 2014, за да изпратят своите творби, като имената на победителите ще бъдат обявени седмица след това на официалния сайт на евродепутат Преслав Борисов http://www.preslav-borissov.eu/. Най-добрите писмени работи ще бъдат публикувани със съгласието на техните автори.