Евангелисти започнаха маратон без разрешение
Евангелисти започнаха маратон без разрешение / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

"Време е за жътва": Масови и Палатъчни Евангелизации в България и по света иска да прави 10- дневен фестивал в Кюстендил. Представителите на вероизповеданието разположиха музикални инструменти, тонколони, микрофони пред театъра, без необходимото разрешение от общината. След като им бе отказано електрозахранване от общинския театър, представителите на евангелистите започнаха на обикалят съседните къщи и да искат от тях контакт, за да включат техниката си.

Евангелисти започнаха "маратон" без разрешение
netinfo

По информация на Дарик, от „Време е за жътва" са поискали първоначално паркинга зад община Кюстендил. Те нямат разрешително за дейността си. Общината не се занимава с религиозна дейност, за тази цел си има молитвени домове, коментираха за Дарик от общинска администрация.

Очаква се намесата и на органите на реда.

Във фейсбук страницата на това вероизповедание, пише: „Ако осъзнавате пулса на времето, което Библията нарича ПОСЛЕДНО. Ако не ви е безразлична съдбата на хиляди хора, нуждаещи се от Божията любов. Вие можете да се включите в летния ни Маратон на Благовестието 2013. Започваме с град Кюстендил от 14.06 до 23.06. Очакваме ви!". Заявката е този „маратон" да продължи от 27 юни в македонския град Щип.