Емилиян Тодоров с лош късмет и умора. Александър Костадинов е №1
Емилиян Тодоров с лош късмет и умора. Александър Костадинов е №1 / БФБ, архив

Емилиян Тодоров загуби битката в малкия финал и остана 4- ти в категория 66 кг. на международния турнир "Никола Петров" в София. Спортист №1 на Кюстендил за 2010 година стартира отлично, като победи с туш полския си съперник. Последва успех с 2:1 части над френски състезател, който е натурализиран арменец. В решаваща среща за класиране на финала, Тодоров загуби от арменец.

"При 1:1 части и лош жребии за третата, на Емилиян му се падна да е горен борец. Първоначално му бе присъдена точка, но след протест на арменския щаб тя бе отменена и така загуби срещата", разказа главният треньор на клуб "Васил и Георги Илиеви" Валери Райчев.

В спор за бронзовия медал кюстендилецът отстъпи на борец от Швеция, който отново бе натурализиран арменец с 1:2 части.

"Като цяло двамата национали- Емилиян Тодоров и Милослав Методиев не се чувстваха свежи. Излезли са от форма след лагера с националния отбор. Личеше си, че бяха уморени", коментира Валери Райчев. Лош жребии в третата част е причина и за загубата на Владислав Методиев в първия кръг от силен грузински състезател.

Райчев припомни, че спечелилите титлите Александър Костадинов, Иво Ангелов и Станка Златева са бивши състезатели на кюстендилския клуб по борба.

В края на седмицата е Държавното първенство за момчета, като клуба ще участва с 8 борци в Стара Загора. Милослав Методиев ще се готви за републиканското за юноши, което е на 19- ти февруари във Враца.