Емилиян Тодоров и Ралица Иванова станаха републикански шампиони по борба
Емилиян Тодоров и Ралица Иванова станаха републикански шампиони по борба / Българска федерация по борба

 Спортист №1 на Кюстендил за 2010 година- Емилиян Тодоров стана републикански шампион в категория 66 кг. Така борецът от клуб "Васил и Георги Илиеви" защити титлата си от миналата година и мястото си в националния отбор. На финала Тодоров победи Илхан Мюмюнов от "Локомотив"- Пловдив. Кюстендилецът ще пътува за САЩ в понеделник, 24 януари, за турнира „Дейвид Шулц".  В групата, която ще представя България е и друг кюстендилец, двукратен носител на приза "Спортист №1 на Кюстендил"- Александър Костадинов, категория 55 кг. Костадинов загуби финала на републиканското от основния си опонент Венелин Венков.

Спортист на Кюстендил 2009- Ралица Иванова също стана републикански шампион. Тя отново доминира в категория до 67 кг. при жените. Ралица също е включена в отбора за турнира "Дейвид Шулц" в САЩ.

Лекарска забрана попречи на друг борец, печелил два пъти анкетата на Дарик радио за Спортист на Кюстендил, да стане шампион в категория 96 кг. Владислав Методиев стигна финала, но не можа да се бори с натурализирания албанец от "Ловеч"- Елис Гури. Вацата спечели сребърен медал.

Бронзов медал за клуб "Васил и Георги Илиеви" завоюва Боян Загоров, в категория 84 кг. На полуфинала той загуби от световния шампион Христо Маринов.

Евелина Николова се класира втора в категория до 59 кг. На крачка от медалите останаха Милослав Методиев при 120- килограмовите и Людмила Любомирова, в категория 51 кг. Двамата се класираха на 5- то място.

"Представянето ни е според очакванията ми. Очаквах повече от тримата ни борци при най- тежките, но жребия ги събра в една група, заедно с най- силните състезатели в категорията", каза за Дарик старши треньорът на кюстендилския клуб Валери Райчев.

Надеждите за нов успех днес са свързани с завърналата се на тепиха Виолета Симеонова, в категория 55 кг. при жените и Каролина Грозданова при най- леките, 41 кг.