Емилиян Тодоров и Милослав Методиев с шансове за Олимпиадата в Лондон
Емилиян Тодоров и Милослав Методиев с шансове за Олимпиадата в Лондон / БФБ

Двама състезатели по борба на кюстендилския клуб "Васил и Георги Илиеви" имат шанс да участват на Олимпиадата в Лондон. На лагер с националния отбор мъже, в класическия стил от началото на седмицата са Емилиян Тодоров- 66 кг и Милослав Методиев- 120 кг. И двамата са републикански шампиони при мъжете от тази година.

Емилиян Тодоров по всяка вероятност, като първи състезател в категорията си ще участва на квалификацията в София, от 20- 22 април. Милослав Методиев може да пътува до Пекин. В Китай е втората предолимпийска квалификация по борба. Възпитаникът на Спортното училище в Кюстендил ще пътува, ако другият национал в категория 120 кг Иван Иванов не вземе квота от квалификацията в София. Турнирът в Китай е от 25- 29 април.

Третата и последна квалификация е в Хелзинки, Финландия от 2- 6 май.

Президентът на БФ Борба Валентин Йорданов инспектира "Арена Армеец", която от 20 до 22 април ще бъде домакин на олимпийска квалификация - зона Европа.
Схватките ще бъдат на три тепиха, като визи за игрите в Лондон ще вземат финалистите в категориите.

До момента са заявени 558 състезатели, треньори и съдии, като само борците в трите стила - класически, свободен и жени са 350, от 37 държави.