Емил Велинов срещу Румен Антимов на балотаж за председател на Адвокатска колегия- Кюстендил
Емил Велинов срещу Румен Антимов на балотаж за председател на Адвокатска колегия- Кюстендил / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

Два гласа не достигнаха на Емил Велинов да стане председател на Адвокатска колегия- Кюстендил от първи тур. Той спечели подкрепата на 93 от колегите си. Румен Антимов е втори с 84 гласа, а трети по вот е Анани Константинов с 11 гласа. Балотажът между Велинов и Антимов е в неделя, от 10- 14 ч.
Гласуваха 191 от 220 членове на колегията. Сред тях кметът на Кюстендил Петър Паунов, депутатът Стефан Кенов, бившият зам.- главен прокурор Бойко Найденов. Сред пропусналите избора на първи тур са депутатът Кирил Калфин и омбудсманът Мая Манолова. Манолова уточни пред Дарик, че е със спрени адвокатски права от 1- ви октомври 2015 година и не е редно да участва в избора. 50%+1 от действителните гласа получиха само дупнишките адвокатки Мария Тодорова и Ирина Ильова, които стават членове на Адвокатския съвет, който ще е от 7 члена.
Анита Пешева бе избрана за председател на Дисциплинарния съд на колегията. Избрани са и 3- ма членове на съда от 8. Това са Йонко Гергов, Сашо Янев и Светлана Канева.
Трима адвокати събраха необходимите гласове за членове на Контролния съвет- Васил Иванов, Ани Караджинова- Кьосева и Любка Георгиева. Остават да се попълнят на балотаж две места.