Емил Велинов, Румен Антимов или Анани Константинов ще оглавят Адвокатска колегия- Кюстендил
Емил Велинов, Румен Антимов или Анани Константинов ще оглавят Адвокатска колегия- Кюстендил / Дарик- Кюстендил,архив

Трима са кандидатите за председател на Адвокатска колегия- Кюстендил- Емил Велинов, Румен Антимов и Анани Константинов. И тримата имат голям юридически и адвокатски стаж, по над 20 години. Досегашният председател Васил Иванов няма право на нов мандат.
Изборната комисия регистрира 21 кандидати за членове на Адвокатски съвет град Кюстендил, заедно с председателя, той е от 7 адвокати.
Кандидатите за председател на Дисциплинарния съд на колегията също са трима- Вася Пешева, Анита Пешева- Пенева и Тодорка Петрова- Скрипкина. Васил Иванов е подал декларация, с която е заявил, че не е съгласен да бъде избиран за председател на Дисциплинарния съд, поради което изборната комисия не го допуска до участие. 20 адвокати са се кандидатирали за членове на Дисциплинарния съд, който в момента е от 9 души.
Кандидатите за членове на Контролния съвет на Адвокатска колегия- Кюстендил са 18, като в изтичащия мандат членовете му са 4- ма.
Общото събрание на колегията ще се проведе на 30 и 31 януари, от 11:00 ч. в ресторанта на "Парк хотел Кюстендил". Предвиден е и избор на делегати за общото събрание на адвокатите в страната.