Емил Велинов иска ново ръководство във ФК Велбъжд
Емил Велинов иска ново ръководство във ФК Велбъжд / netinfo

Изразходваните за такъв кратък период от време 160 000 лв. за ФК "Велбъжд" са прекален лукс за отбор от "В" група, смята общинският съветник и бивш президент на клуба Емил Велинов.

  "С много по- малко средства от сега, по 3 000 лв. на месец от общината, сме били на същото място и сме работили с далеч по- малко хора. Не е нормално да има 4- ма треньори, лекар, масажист, изп. директор, управители, които взимат добри заплати за Кюстендил и е нормално парите да свършат", заяви Велинов, в интервю за спортната рубрика на Дарик- "На старт". / Чуй /

Според общинският съветник, колегите му в ОС няма да се съгласят на допълнително финансиране за футболния клуб.

Велинов уточни, че при него максималната заплата на футболист е била 250 лв. "Имало е случаи, когато не са взимали заплати по 2 месеца, но като кюстендилци са играли за града. Тези, които играеха само за пари напуснаха преди, а сега се върнаха в отбора, като разбраха, че общината ще осигури средства", коментира пред Дарик Велинов. Той се обяви за ново административно  и спортно- техническо ръководство на клуба, " хора, които не работят само за пари, а разбират  и милеят за футбола".