Емил Кошлуков: Паунов е най-успешният кмет на десницата
Емил Кошлуков: Паунов е най-успешният кмет на десницата / netinfo

Председателите на Лидер и Новото време поканиха Паунов да застане начело на оперативното ръководство на кампанията им. Той е избран заради политическия и организационния му опит, както и доказаните му качества в политиката.

Петър Паунов беше избран за кмет на Кюстендил на местните избори през октомври 2007 г., начело на широка дясна коалиция. Вече втора година се ползва с доверието на огромния процент от избирателите. Независимо, че е кмет на община, той е познато и утвърдено име в националната политика, има висок личен и политически авторитет, пише в официално съобщение на коалицията.

"Той е най-успешният кмет на десницата. Има доказани качества на политик от национална величина. Той е от поколението на новите лица на младата, модерна и активна българска дясна политика", каза на пресконференция в НДК Емил Кошлуков.

"Петър Паунов беше един от кандидатите за председател на СДС. Програмните документи, които той тогава предложи за реорганизация и управление на партията, както и националната анкризисна програма за управление на страната, и стратегията за развитие на България, като активен член на Европейския съюз са причината, поради която Лидер и Новото време избраха Петър Паунов да е председател на националния щаб" - мотивира избора на двете партии лидерът на Лидер Кънчо Филипов.

И двете партии напълно споделят  и се присъединяват към политическите програми, които той вече осъществява на местно ниво в управлението на Кюстендил. Моделът, по който се развива и управлява тази община, е напълно приложим и работещ като национален модел за развитие на политиката и за управление на България от модерна дясно-центристка коалиция.