Емил Гущеров: Шефът на КАТ- Дупница бе сменен, защото състави актове на хора на БСП
Емил Гущеров: Шефът на КАТ- Дупница бе сменен, защото състави актове на хора на БСП / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил, архив

Реваншизъм и задкулисие, това определя политиката на тройната коалиция- БСП и ДПС, и тяхната патерица- "Атака", коментира общинският председател на ГЕРБ- Дупница Емил Гущеров. Той даде пример със сменения началник на КАТ- Дупница, който е отстранен, защото е съставил актове на членове на БСП.
"По време на февруарските "граждански протести", на които бяха общинските лидери и съветници на БСП, от КАТ са съставяли актове за неправилно паркирани автомобили, които пречат на движението. Тези актове са отишли на бюрото на Станишев и началника на КАТ / Боян Десподов / е сменен, като е преместен на най- нисшата офицерска длъжност в ОД МВР- Кюстендил", заяви Гущеров. Той изрази възмущението си и от уволнението на експерт като Божидар Йосифов от общинската служба "Земеделие" в Кочериново.
"Експерт с 15- годишен опит. Отстранен е, защото беше поканен от нас, без да е член на ГЕРБ, като независим да бъде председател на Общинската избирателна комисия. Назначават се роднини и близки, без да са експерти в дадената област", коментира Емил Гущеров.
Общинският председател на ГЕРБ- Дупница обвини управляващите, че "създават" работни места в Бюрата по труда, като непрекъснато се съкращават от работа хора. Обещаха 250 000 работни места, къде са? Очаква се голямо съкращение в ОД МВР- Кюстендил, без работа ще останат около 100 души", заключи Гущеров.