Съдия Ели Скоклева
Съдия Ели Скоклева / netinfo
Увеличаване на делата по Закона за домашно насилие, отчете председателят на Районен съд- Дупница, съдия Ели Скоклева. Хората все повече се обръщат за помощ към съда, каза съдия Скоклева и допълни, че мерките са ефективни, а когато не се изпълняват се образува наказателно дело.“Има добър ефект“, обясни председателят на съда.
Отчитат се повече искания за трафични данни, като през 2016 година, подадените заявления за проверка на данни са над 600. Що се отнася до телефонните измамници, които атакуват изключително често, там да се получи ефективна присъда е трудно. Така наречените куриери обикновено се избират с чисто съдебно минало, посочи съдия Скоклева. Именно при нея има едно приключено дело, завършило с условна присъда.
Задържаните трима младежи от Айтос, обяснили, че намерили работата по обява във вестник. Задължителните условия са свидетелство за управление на МПС и чисто съдебно минало.
От отчета на Районен съд- Дупница става ясно, че най-много са новообразуваните дела за управление на автомобил след употреба на алкохол и упойващи вещества – 107.
 
 
Дарик- Кюстендил