Елена Близнакова ще открие бала на Лейдис клуб на сцената на вековете
Елена Близнакова ще открие бала на Лейдис клуб на сцената на вековете / Община Кюстендил

Момиче на "Лейдис клуб" за 2015 година е първата подгласничка на Девойка Кюстендилска пролет Елена Близнакова. Тя получи бижута от розови естествени перли, талони за посещение в козметични магазини и специалист по дентална медицина. Втората подгласничка Катрин Иванова бе избора на дамите от клуба през 2014 година.

Елена Близнакова ще открие бала на "Лейдис клуб", която е планиран за месец юни, преди Празника на черешата.
"Още се говори за бала ни на открито по черешово време, в двора на Регионалния исторически музей. Ние взехме решение да проведем бала на сцената на вековете, т. нар. театрон, в лесопарк Хисарлъка на късноантичната крепостна стена. Ще промотираме стената пред нашите гости от страната и чужбина, ако получим разрешение от общината", коментираха пред Дарик Зорка Златева и Ани Кръстева.

Конкурсът "Девойка Кюстендилска пролет" има 50- годишен юбилей през 2016 г. и ние ще изберем девойка от участничките, която ще получи една от стипендиите ни. Ще помогнем на талантливо момиче за обучение във ВУЗ, каза още Ани Кръстева.
Стипендия "Лейдис клуб" ще се сформира отново чрез дарения от гостите на бала. Под строг контрол се наблюдава изразходването на средствата, като девойките със стипендия се отчитат всеки месец с фактури.
"Носят и студентските си книжки. Отличнички са. Мечтата ни е да се върнат да работят в Кюстендил. Момичетата ни се обаждат и ни помагат винаги, когато могат. Не раздаваме само стипендии. Помагаме на училища, на турнира по художествена гимнастика "Кюстендилско лято", на жени в беда. Над 5 000 лв. от събраните на миналогодишния бал средства дарихме за създаването на сензорна стая в Кюстендил" допълниха две от основателките на "Лейдис клуб"- Кюстендил Зорка Златева и Ани Кръстева.