/ netinfo
Електронните информационни табла по автобусните спирки в Дупница вече работят с актуални часове на движещите се автобуси. 23 са до момента монтираните табла, като тази дейност и по останалите стоянки продължава, докато не бъдат поставени на всички в града.

Електронни информационни табла следят градските автобуси в Дупница, които имат GPS

Тестовият период ще продължи още 20-ина дни, като се напасне и към мобилното приложение its.dupnitsa.bg, където в реално време да се получава същата информация за удобство на гражданите.

Дупница
netinfo

Таблата показват автобусната линия, направлението на български език, минутите, които остават до пристигането на автобуса на конкретната спирка, точен час, както и температурата навън. Всички автобуси са снабдени с GPS-и, които посредством софтуерна програма "информират" в реално време пътниците.
 

Дупница
netinfo

Точно 24 часа пък издържа един от поставените стълбове за електронно табло на спирка "Брезите". Ден след монтирането му, неидентифицирани засега опитаха да го пречупят. Умоляват се гражданите, които забележат подобни действия за увреждане да сигнализират веднага на 112.