Екипите на ЧЕЗ възстановиха електрозахранването в община Кюстендил

Екипите на ЧЕЗ възстановиха електрозахранването в община Кюстендил
Екипите на ЧЕЗ възстановиха електрозахранването в община Кюстендил / Дарик радио,архив

Почти всички абонати на ЧЕЗ са с възстановено електрозахранване. Към 12 ч все още се работи по отстраняване на аварията в с. Трекляно и с. Бъзовица. Няма нови аварии на средно напрежение вследствие на лошо време.Паднало дърво вследствие на лоши метеорологични условия остави тази сутрин 4446 клиенти на ЧЕЗ без ток в община Кюстендил. Обстановката е спокойна, няма нови прекъсвания на електроподаването вследствие на лошо време.


„4446 клиенти бяха без електрозахранване, в момента броят им е сведен до 97 и колегите работят без прекъсване за да бъде захранена и последната къща. Очакваме всеки момент аварията да бъде отстранена навсякъде", каза Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане" в ЧЕЗ Разпределение България.
Всички аварийни екипи на компанията са мобилизирани и дежурни групи се насочват веднага след като бъде локализирано прекъсване на електрозахранването. Служителите на компанията са подготвени за работа при зимни условия. За контакт с компанията клиентите могат да се свързват с денонощната информационна линия 0700 10 010