Екипи на Спешен център- Кюстендил в готовност да тръгнат към Крива Паланка
Екипи на Спешен център- Кюстендил в готовност да тръгнат към Крива Паланка / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

Екипи на Спешен център- Кюстендил не са пътували до момента за Крива Паланка, за да транспортират до България пострадали от катастрофата близо до границата български граждани.
"Имаме готовност за реакция, но инцидентът е в друга държава. Очакваме знак от министерството", каза за Дарик директорът на Спешен център- Кюстендил д- р Анелия Георгиева.
Автобус с българи катастрофира късно снощи край Крива паланка в Македония. Петима души са пострадали по-тежко - те са с различни фрактури. 21 пътници са с по-леки наранявания.
Пред Дарик Венцислав Гълъбов, един от пътниците в автобуса, съобщи, че няма опасност за живота на никой от ранените. Всички ще бъдат транспортирани в София още днес.
В автобуса са пътували общо 43 души. Те са български учители, които са се прибирали от семинар в Македония.
Венцислав Гълъбов разказа, че автобусът се е обърнал на 30 км от границата с България:
„Пътувайки към София, след като имахме проблем с първия автобус, дойде втори автобус, който да ни вземе. Малко преди границата автобусът излезе от пътя и се преобърна в долината. За щастие едно дърво беше нашият спасител и Господ ни запази. Някои от колегите са с по-тежки травми, но като цяло всички са контактни".
По думите на Гълъбов колегите му, които са с по-тежки травми, ще бъдат транспортирани до България със специализиран транспорт, всички останали ще се приберат с автобус, който вече е пристигнал и ги чака.
Инцидентът е станал около 22.00 часа снощи местно време на пътя Крива Паланка - Ванковци, около село Любенци. Според полицията от Крива Паланка 38-годишният шофьор е изгубил контрол и се е блъснал в дърво.

По информация на Дарик, вторият автобус, който е взел учителите и е катастрофирал е изпратен от туроператор от дупнишкото село Червен брег, като шофьорът е жител на същото село.