Една година затвор, при „строг режим за отглеждане на канабис
Една година затвор, при „строг режим за отглеждане на канабис / ОД МВР- Кюстендил, архив

По обвинителен акт на Районна прокуратура - Дупница срещу Кр. Груйчев, съдът призна обвиняемия за виновен в извършване на престъпления по чл. 354а, ал. 3, т. 1 и чл. 354в, ал. 1 от Наказателния кодекс. Определено му е общо наказание в размер на една година „лишаване от свобода" при първоначален „строг" режим в затворническо заведение от закрит тип.
Груйчев незаконно държал високорисково наркотично вещество - суха листна маса коноп, предварително разпределена в малки разфасовки, с различно съдържание на активно действащ компонент тетрахидроканабинол. Дрогата, с обща стойност 262,32 лв., била открита в декоративен панер върху ученически чин и в шкаф, на първи етаж в обитавана от него жилищна сграда в с. Вуково, община Бобошево.
В стая на таванския етаж на къщата, обвиняемият отглеждал растения от рода на конопа, засадени в пластмасови саксии - общо 66 стръка, със средна височина 70 см., на стойност 1 578 лв.
Груйчев ще изтърпи и наказание по друго дело на Окръжен съд - Кюстендил в размер на една година и десет месеца „лишаване от свобода", което било отложено през 2015 г.