Две момчета от Кюстендил бяха на лагер с финалистите от Научи се да караш ски
Две момчета от Кюстендил бяха на лагер с финалистите от Научи се да караш ски / БФСки

Две деца от Кюстендил, Валентин Антонов Димитров и Добри Василев Добрев участваха в лагера на финалистите, от осмото издание на проекта "Научи се да караш ски" на БФСки, който се проведе в Банско. Най-добрите 22 деца от всички региони, които участваха в програмата изкараха 5- дневен лагер в ски курорта.
Новите таланти в ските караха по отлично обработените писти със ски учители от "Юлен" и "Витоша ски". Финалистите бяха настанени в 4-звезден хотел.
Във финалното състезание - гигантски слалом, победата при момичетата бе за Рая Раденкова, а при момчетата първи е Атанас Атанасов. Призьорите получиха медали и награди от Янко Попов, директор на ски училище "Юлен" и Венета Димитрова, от БФСки. За всички участници имаше и награди от училища "Европа".
През "Научи се да караш ски" през 2016-а година преминаха 3 830 деца, информират от ски федерацията. Проектът бе реализиран от БФСки с подкрепата на Министерството на младежта и спорта, Мтел и Регионалните инспекторати по образование.
Две групи от по 25 деца, от 1- 4 клас се обучаваха по програмата "Научи се да караш ски", на Фън парк Осогово в Кюстендил. Амбицията е през следващата година те да бъдат 100, припомни Явор Спиридонов.