Двама каратеки от Дарис с 5- ти места на Балканиадата
Двама каратеки от Дарис с 5- ти места на Балканиадата / netinfo

На победа от бронзовите медали останаха двамата състезатели на карате клуб "Дарис"- Кюстендил, които участваха на 15- то Балканско първенство за юноши старша възраст, младежи, мъже и жени до 21 г. в София. Даниел Крумов е 5- ти при юношите, а Симеон Стойчев е 5- ти при младежите. Над 900 каратеки от 12 държави участваха на Балканиадата в "Арена Армеец".
Даниел Крумов започна с победа в категория до 57 кг. над румънски състезател, след което загуби от бъдещия балкански шампион от Сърбия. В репешажите обаче спечели битките си с каратеки от Словения и Хърватска. В спор за бронзовия медал Крумов отстъпи пред противник от Турция.
Симеон Стойчев стартира при младежите в категория до 68 кг. с две победи над състезатели от Румъния и Хърватска, последва загуба от турски каратист, който игра финал. В репешажите, Стойчев надигра съперник от Македония, но в малкия финал за бронза отстъпи пред национален състезател на Босна и Херцеговина. Симеон Стойчев се класира на 5- то място с отбора на България в отборната надпревара на кумите при младежите. Треньор и на двамата е Борислав Иванов.

Двама каратеки от "Дарис" с 5- ти места на Балканиадата
netinfo

България има 5 балкански шампиони за 2014 година, като 4 от тях са жени и един мъж, който е от "Дарис"- Кюстендил. Иван Иванов е шампион на кумите при момчетата / 11- 12 години /. Той има и бронзов медал на ката, като в тази дисциплина това е първия български медал от 4 години на Балканиада. Иванов е №1 на "Дарис" за 2014 година, съобщи треньорът Борислав Иванов.