Дупнишкият театър е №1 в Югозападна България
Дупнишкият театър е №1 в Югозападна България / Маргарита Петрова, Дарик Кюстендил

Най-добрият театър в Югозападна България. Признанието е за ДТ „Невена Коканова"- Дупница и е дадено от отдел „Театър" към Министерство на културата. Дупнишкият театър се нарежда пред Благоевградският, Кюстендилският и Пернишкият. На фона на това признание обаче, проблемите на театралите не спират. Ръководството трябва да внесе близо 9 000 лв. в хазната на Община Дупница. Това са приходи от направените представления, така обаче няма да останат средства за разплащане с транспортните фирми, обясни директорът Славчо Пеев.

Предстои среща с кметския екип, на която да бъде обсъдено едно предложение на Пеев, по примера на столичните общински театри.

„Софийските общински театри не връщат приходите си в Столична община, те влизат направо в театъра, това не изключва да има пълна отчетност и прозрачност на всичко, което постъпва в театъра", коментира Славчо Пеев. 9 -те хил. лв., които театъра трябва да внесе са от 5 представления изнесени в няколко различни града в България.

„Бюджетът ни е напълно достатъчен, ние не искаме повече пари. Искаме това, което спечелим да остава в театъра ", заяви Пеев.