Дупнишки ветерани почетоха Жельо Демиревски, общинският съвет в Дупница одобри продажбата на общински имоти
Дупнишки ветерани почетоха Жельо Демиревски, общинският съвет в Дупница одобри продажбата на общински имоти / netinfo
Ветераните от войните в Дупница почетоха 64-тата годишнина от смъртта на полк. Васил Демиревски – Жельо. Те поднесоха венци и цветя на Братската могила в Градската градина, на паметниците на Коста Петров и Жельо Демиревски. „Съществува ли Братската могила, революцията живее и диша“ каза в словото си Николая Иванова – председател на Областния съвет на младежите на Български антифашистки съюз в Кюстендил.

Предложените за продажба пет общински имота в Дупница ще бъдат продадени, въпреки че трима общински съветници се обявиха против. Методи Стойнев и Милен Попов от „Атака“ Дупница и Първан Дангов от БСП гласуваха против. Не беше прието и предложението на общинските съветници от "Атака" да бъде записано, че продажбата ще бъде чрез търг, а не конкурс. Така халите, рушаща се къща на ул. "Софроний" и три общински жилища ще бъдат продадени на безценица, според съветниците от „Атака“.

Местния парламент в Дупница гласува четири докладни записки, с които се отменят и изменят решения на общински съвет, върнати за преразглеждане от областния управител и зам.окръжния прокурор. По този повод Милен  Попов и Методи Стойнев коментираха, че когато те са направили коментари по същите тези решения върнати за преразглеждане никой не е обърнал внимание, но щом областния ги връща се преразглеждат. Част от измененията касаят наредбата за етажната собственост и поставянето на скоби на неправилно паркираните автомобили.