Протестиращ
Протестиращ / netinfo
Дупничанинът Васил Ватрачки протестира пред шивашката фирма, в която работи съпругата му. Причината - работодателят й, не е изплатил възнаграждения за 3 месеца от миналата година. Той протестира, изразявайки гражданската си позиция и заяви, че иска да бъдат взети мерки срещу некоректния работодател, който дължи възнаграждения за 3 месеца не само на съпругата му, но по неговите думи и на още 160 жени. Ватрачки очаква подкрепа и от останалите потърпевши, които не са получили заплатите си.
Мъжът пита дали италианеца, собственик на фирмата, би постъпил така, ако е в Италия.
„Нашите жени не са му робини“
Протестиращият Ватрачки

Потърсихме и някои от ръководството на фирмата, излезе жена, която по думите на охранителя е от ръководството, но тя не пожела да разговаря с нас.
Същевременно в инициирана от Ватрачки подписка се включиха над 50 работници от фирмата, която първоначално се наричаше “Еврошуз”, а днес е разделена на 3 фирми. Ватрачки обяви, че ще протестира пред сградата всеки ден на обедната почивка на шивачките, ще бъде там и малко преди края на работния ден. Той настоява италианския собственик на фирмата да изплати заплатите или да напусне Дупница.
 
Дарик- Кюстендил