/ Маргарита Петрова
Над 50 дупничани са се включили в подписка с искане за асфалтиране на пътя до Дренски рид. Участъкът от Градската градина до местността е в окаяно състояние от години. Това е втори опит на жители на общината да сигнализират за разрушения път, който води към параклиса “Св. Спас”.

Недобросъвестни дупничани пречат на рехабилитацията на улиците в града

Заради изровения асфалт, пътят е трудно проходим и не е безопасен, а вилният район се използва не само от собствениците на вили, но и от велосипедисти и хора обичащи пешеходните разходки. Както личи, наскоро някои е вложил собствени средства, за да бетонира част от дупките, но решението е временно и е само в един участък.

Допълнителни 67 000 лв. за ремонт на две улици в Дупница

Преди години общинското ръководство имаше намерение за облагородяване на пространството в района на “Св. Спас”, където беше издигнат и пилон с българския трибагреник, след това имаше и проект, който предвиждаше освен облагородяване и асфалтиране.

разбития път до Дренски рид
Маргарита Петрова

Сега дупничани внасят подписката с искане за асфалтиране, ако не са готови със собствени средства и сили да извършат рехабилитация на най-критичните участъци.
Дарик- Кюстендил