Дупничани молят общината за плочки, сега газят кал
Дупничани молят общината за плочки, сега газят кал / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил

Подписка до кмета на Дупница Методи Чимев внесоха живущите на улица "Булаир". Те искат да бъдат предприети дейности за облагородяване на пространството срещу бившето зъболечение. Мястото попада в широкия център на Дупница, но ще остане единственото необлагородено.
Така след ремонта на Минчовият площад, по проекта за Зелена и достъпна градска среда, обновените тротоари и рехабилитирани улици, вероятността пространството срещу бившето зъболечение да остане в калния вид, в който се намира сега е голяма.
Стефан Николов разказа, че мястото някога е било улица, никога обаче не е асфалтирано. Освен, че е кално, при всеки дъжд, мястото се превръща и в нерегламентиран паркинг, което затруднява придвижването им до домовете.
В сигнала до кмета, живеещите предлагат пространството да бъде облагородено, чрез поставяне на плочки, като за целта да бъдат използвани тези, които вече са отстранени при реконструкцията на Минчовия площад. Така ще бъде решен дългогодишен проблем без да бъдат харчени средства от бюджета. Живеещите искат да бъде поставен и знак, който да забранява влизането и паркирането на автомобили пред домовете им. От общината съобщиха, че ще направят всичко възможно проблема да бъде решен. Предстои да бъде изготвен проект за пространството, съвместно с главния архитект и главния инженер. Кметът Методи Чимев съобщи, че ще бъде търсено подходящо решение, което да удовлетвори живеещите там.