Дупничани бесни на ВиК, 10 часа без вода
Дупничани бесни на ВиК, 10 часа без вода / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил, архив

Близо 10 часа голяма част от Дупница остана без вода. Подмяната на основен кран в района на Градската градина предизвика вълна от възмущение от страна на жителите на града. Причината беше не в смяната на съоръжението, а в липсата на каквато и да било предварителна информация за ремонта.
Така голяма част от дупничани бяха без вода от сутринта до 19.30 часа. Оказва се, че предварително подготвения кран не е подходящ, наложило се е спешно да се търси друг, което допълнително е забавило бързото приключване на ремонта.
Гражданите изразиха възмущението си, че никои не е уведомен за ремонтните дейности, липсва информация и на страницата на ВиК, голяма част от хората не са успели да се свържат с водния оператор по телефона.
„В нормална държава биха уведомили поне два дни по-рано, биха залепили информационни бележки на блоковете и публикували в сайтовете си къде ще се работи и колко време", коментира дупничанин живеещ дълги години в чужбина. Други заявиха, че след като толкова време няма вода и ВиК не са обявили по-рано, за да се запасят хората, дружеството би следвало да осигури водоноски с чиста вода, особено в тези горещини и бързо разпространяващи се зарази.